OVER MIJ

Fouad Adahchour

maxresdefault (4)

WIE BEN IK?

Mijn naam is Fouad Adahchour. Ik ben vrijgevestigd geestelijk verzorger, theoloog, psycholoog, relatietherapeut en personal coach. Vanaf 1992 heb ik theologisch onderwijs gevolgd bij grote leermeesters uit binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik ook ruime ervaring in het begeleiden, coachen, trainen en behandelen van mensen met levens-, ethische- en zingevingsvragen. Ik heb vanaf 1997 tot en met 2016 Arabische taal en letterkunde en islamologie gedoceerd. Verder heb ik jarenlange ervaring als motivational speaker tijdens evenementen, iets wat ik tot op de dag van vandaag met veel plezier en passie doe.

Door deze ervaringen en mijn open karakter, betrokkenheid, flexibiliteit en respect voor de ander, heb het voorrecht vele mensen te ontmoeten en mede hierdoor enorm veel geleerd. Ik heb vaak te horen gekregen dat er een enorme behoefte is aan hulpverlening vanuit islamitische levensvisie en identiteit. Veel mensen hebben mij geïnspireerd en verder op mijn levensweg geholpen.

MIJN DRIJFVEREN

Gaandeweg heb ik ontdekt dat mijn grootste passie ligt in het helpen en ondersteunen van mensen, investeren in het leven van de ander, mensen bewuster maken van hun eigen kracht en kwaliteiten, en ze van daaruit helpen hun eigen succes te realiseren en vaardigheden en gedrag te ontwikkelen.

De rode leidraad in mijn leven is altijd het ondersteunen van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling vanuit innerlijk geweten en liefde geweest. De omgang met mensen heeft mij mijn hele leven al geboeid. Ik ben me gaan richten op het begeleiden, coachen en trainen van mensen op het gebied van religieuze, persoonlijke en professionele ontwikkeling, omdat ik in de kracht van ieder individu geloof. Ik wilde gaan doen wat ik daadwerkelijk van binnen voel; mijn verlangen om mensen met open hart te ontvangen en begeleiden bij klachten, problemen en vraagstukken in hun dagelijkse ontwikkeling en behoeftes. Mijn kracht en passie liggen dus in het begeleiden en helpen van mensen zodat zij gaandeweg hun eigen pad leren bewandelen. Dat zijn mijn persoonlijke drijfveren.

Ik sta bekend om mijn luisterend oor, flexibiliteit, betrokkenheid, integriteit, empathie en respect voor de ander. Tevens heb ik als persoon ook een zeer uitnodigend karakter en een open houding. Bij mij is iedereen welkom ongeacht zijn of haar religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond.

WAAROM iNARA PRAKTIJK?

iNARA PRAKTIJK is een initiatief van mij en door mij opgericht als antwoord op de toenemende vraag naar professionele hulpverlening, therapie, personal coaching en begeleiding vanuit islamitische levensvisie en identiteit ter bevordering van psychosociale gezondheid om meer innerlijke rust en vrede te verkrijgen, en balans en harmonie te hervinden.